Denios AB

DENIOS har sedan 1986 arbetat med miljösmarta, hållbara och ergonomiska produkter och är marknadsledande i Europa, där affärsidén är att hjälpa sina kunder till en säkrare arbetsplats för människa och miljö vid hantering av kemikalier. Genom stöd och rådgivning av såväl produkt som gällande lagar och regler guidas kunderna till rätt produkt och lösningar. DENIOS är experter och erbjuder ett mycket brett produktsortiment inom förvaring och hantering av kemikalier samt arbetssäkerhet.

DENIOS är en unik familjeägd och expansiv koncern med egna avdelningar för innovation, konstruktion, utveckling, design, konstruktion, logistik, marknadsföring och försäljning. Tack vare en långsiktig ägare återinvesteras större delen av kapitalet bland annat i nya produkter, större lager, fler fabriker och kompetensutveckling. Detta skapar starkare konkurrenskraft, säkra arbetsplatser hos kunderna, gör vår gemensamma miljö bättre och ger en stor portion trygghet till alla medarbetare.

Som företagsgrupp omsätter DENIOS idag 2,4 miljarder kronor, med ca 850 anställda och egna bolag i 20 länder i Europa, Kina och USA. Huvudkontoret ligger i Tyskland, och koncernen har 8 egna fabriker placerade i Tyskland, Frankrike, Italien, England, Tjeckien, USA och Kina.

De senaste 10 åren har omsättningen i Sverige fyrdubblats, och ligger idag på cirka 60 miljoner. På huvudkontoret för Sverige och Finland arbetar det idag ca 10 medarbetare. Kontoret ligger idag på Västra Storgatan i Jönköping men kommer till hösten flytta till nyrenoverade lokaler på Datorgatan 3 i Huskvarna.

För mer info: www.denios.se

--------

Bild 1

Vi vill förstärka vårt team och söker därför en 

Ekonomiansvarig

På DENIOS är du varje dag med och skapar en hållbar framtid, det är bolagets meningsfulla syfte. Ingen kan göra allt, men tillsammans försöker vi att göra det mesta och bästa vi kan varje dag för en hållbar framtida miljö.

Vi har idag en extern resurs som ansvarar för ekonomin, men nu söker vi en "egen" ekonomiansvarig som är redo att axla ett helhetsansvar och arbeta brett i ett dotterbolag med många internationella kontakter mot koncernen i Tyskland och även verksamheten i Finland.

Arbetsuppgifterna

Grunden för rollen innebär att självständigt sköta den dagliga ekonomistyrningen på DENIOS. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att ansvara för leverantörs- och kundreskontra, hantera inhemska och utländska betalningar, skattedeklarationer, och lönerna. Utöver detta ingår även månadsbokslut, koncernavstämningar, rapporteringar till exempelvis koncern-CFO och Controller i Tyskland, revisorer samt Skatteverket. Du fungerar såklart som ett ledningsstöd till VD i Sverige genom rapportering och analyser, och är en aktiv del i budget och prognosarbetet.

Det är ett mindre säljbolag och ett team som vill arbeta nära varandra och kunderna på ett flexibelt och prestigelöst sett. I rollen ingår därför en rad andra administrativa arbetsuppgifter såsom inköp av kontorsmaterial, administration av tjänstebilar, administration och uppdatering av kundregister (CRM) och annan enklare säljadministration. Vi tror att arbetsuppgifterna bredvid det renodlade ekonomiansvaret uppgår till cirka 40%.

Erfarenheten

Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och redovisning, alternativt att du arbetat kvalificerat och självständigt med ovan beskrivna arbetsuppgifter i minst 3 år. Det är ett stort plus om du har erfarenhet av koncernavstämningar.

För att fungera och snabbt växa in i rollen behöver du ha goda kunskaper i Excel, och övriga delar i Office-paketet, samt framförallt ha en erfarenhet av olika ekonomi och affärssystem. På DENIOS sker all bokföring i SAP, och CRM-systemet är Superoffice.

Eftersom DENOIS ingår i en stor internationell koncern och mycket kommunikation sker med kollegor i Tyskland, är det därför viktigt att du löser engelska i tal och skrift, meriterande är om du även behärskar tyska.

Personen

Som ekonomiansvarig för DENIOS ser vi framför oss en strukturerad och kvalitetsmedveten person. Vi ser att du planerar ditt arbete i förväg, samt organiserar och prioriterar aktiviteter på ett effektivt sätt. Noggrannheten är en grundbult i rollen.

Du är en ihärdig person som förblir motiverad och effektiv trots att det kanske uppstår bakslag eller fördröjningar. Vi vill att du arbetar tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

Vi förväntar oss att du tar självständigt ansvar för din uppgift, strukturerar ditt arbetssätt själv och driver dina processer framåt. Likt övriga i teamet behöver din samarbetsförmåga präglas av servicekänsla och stort positivt engagemang då vi dagligen supportar varandra.

Värderingarna som formar våra beteenden vill vi ska skapa en trygg, positiv och öppen företagskultur. Viktiga kärnvärden som din personprofil kommer filtreras igenom är ärlighet, ansvar och respekt. Vi menar även på riktigt att alla, oavsett roll, utbildning och ursprung, har samma värde.

Välkommen att bli en del av DENIOS-familjen!

Utmaningen

DENIOS är ett expansivt företag, och därigenom ställer det krav på flexibilitet i form av förändrade och utvecklande arbetsuppgifter. Det är av största vikt att du gillar att utvecklas inom din arbetsroll såväl som person. Som ekonomiansvarig hos DENIOS får du ett stort eget ansvar och möjlighet att påverka din egen roll.

Det är ett globalt företag i en spännande framtidsbransch, en internationell organisation finns med som stöd i ryggen och på hemmaplan finns ett team som förväntansfullt tar sikte på nästa steg i sin resa. 

Men det stora Varför:et handlar om att vi går till jobbet med en önskan om att göra skillnad, resultatet av vårt arbete driver inte bara företaget framåt, och säkrar vår trygghet, utan gör även vår jord till en härlig plats att leva på!

Vi gör löpande urval och ber dig därför ansöka så snabbt som möjligt - varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Bild 2

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/7
Kontakt
  • Viktor Fransson, viktor.fransson@hrstrateg.se, 0709-417333
Publicerat 2019-03-13
Sista ansökningsdag 2019-04-14

Terug naar vacatures